بورسیه تحصیلی ترکیه
هزینه های سنگین تحصیل در دانشگاه ها مخصوصا دانشگاه های خارج از کشور، یکی از موانع ادامه تحصیل برای دانشجویان می باشد.
در صورت پذیرفته شدن شما در بورس، تحصیل رایگان و خوابگاه و بیمه درمانی و حقوق ماهیانه به شما تعلق می گیرد. همچنین تحصیل در کشوردر حال پیشرفتی همچون ترکیه، شما را با تجربه های جدید فراوانی روبرو می کند و با زبان، فرهنگ و کشورِ جدیدِ دیگری نیز آشنا خواهید شد. اگر قصد ادامه تحصیل دارید از الان میتوانید برای اخذ بورسیه اقدام نمائید.
برای اینکه به سراغ سؤال شما برویم و بدانیم بورسیه تحصیلی ترکیه برای ایرانیان چگونه عمل میکند، باید گفت در مورد ایرانیان شرایط ویژهای وجود ندارد. ایرانیان مثل هزاران دانشجوی بینالمللی که هر ساله برای بورسیه به سازمان ترکیه بورسلاری درخواست میدهند، در بازه زمانی که توسط وبسایت این ارگان اعلام میشود، اقدام به ثبت نام و ارسال مدارک میکنند. در نهایت بعد از بررسی صحت اطلاعات و تأیید صلاحیت به مصاحبه دعوت خواهند شد.
اعطا بورس قوانین مشخصی دارد:
- متقاضی بورس ترکیه نباید قبلاً و در حال حاضر شهروند ترکیه باشد.
- اگر به دنبال بورس تحصیلی در ترکیه هستید، نمیبایست قبلاً در دانشگاهی در ترکیه ثبت نام نکرده باشید.
- بورسیه تنها به رشته و دانشگاهی که انتخاب میکنید اعطا میشود، درصورتیکه بعد از چند ترم تمایل به تغییر رشته داشته باشید، بورسیه قطع میشود.
- هر گونه اشتباه در ارسال مدارک و مراحل ثبت نام، باعث میشود مدارک رد شوند.
مدارک شما در ابتدای ثبت نام راستی آزمایی و ارزیابی میشوند، در زمان تحصیل هم اگر مشخص شود که شامل شرایط بورس نبودهاید، پرداخت بورسیه قطع میشود و ممکن است مجبور به بازگشت هزینهها شوید. یک مشاوره خوب و حرفهای جلو خیلی از این مشکلات را میگیرد، اگر به ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه فکر میکنید، مشاوران بورس تاپ مجرب و حرفهای، مسیر پیش روی شما را روشن میکنند.
مزایایی که بورس تحصیلی ترکیه برای دانشجویان در نظر می گیرد به صورت زیر می باشد:
کمک هزینه تحصیلی ماهیانه:
نسبت به مقطع تحصیلی، کمک هزینه پرداختی ماهیانه به این شکل می باشد که:
– فوق دیپلم تقریبا 280 دلار ماهیانه
– لیسانس تقریبا 280 دلار ماهیانه
– فوق لیسانس تقریبا 423 دلار ماهیانه
– دکترا تقریبا 565 دلار آمریکا
– پژوهشی تقریبا 565 دلار ماهیانه
کلیه دانشجویانی که موفق به اخذ بورس تحصیلی از ترکیه می شوند، می توانند در صورت تمایل از خوابگاه های دولتی به صورت رایگان استفاده کنند
دانشجویانی که موفق به اخذ بورس تحصیلی ترکیه می شوند، هزینه های آموزشی آن ها در دانشگاه رایگان خواهد بود.
بورسیه تحصیلی ترکیه، انواع و تعداد مختلفی دارند. یکی از کارهای مهمی که دولت ترکیه بعد از سالهای 2010 و 2011 و به دنبال تصمیمات جدید برای تغییرات اجتماعی و همینطور گشایش اقتصادی انجام داد، اعطا بودجه برای بورسهای تحصیلی بود. اجرای درست این تصمیمات باعث شد که در 2012 چهل هزار درخواست و در سال 2019 صد و پنجاه هزار درخواست بورس برای سازمان بورسلاری ترکیه ارسال شود و بورسهای ترکیه جنبه عمومیتری بگیرند. تاکنون تعداد زیادی بورس تحصیلی در ترکیه اعطا شدهاند. معروفترین آنها، بورسهای فول تایم لیسانس، فوق لیسانس و دکترا، بورسیه علم و فناوری علی قوشچو و بورسیه تحصیلی علوم اجتماعی ابن هالدون، بورس تحصیلی کشورهای ترک زبان، بورس زبان ترکی یونس امره، بورس آناتولی، بورسهای کوتاه مدت و بورسهای تخصصی هستند. در حال حاضر چهار نوع بورس توسط سازمان بورسلای ترکیه فعال هستند:
- بورسیه تحصیلی ترکیه فول تایم، لیسانس، فوق لیسانس، دکترا
- بورسهای کوتاه مدت (برای محققین بین سه تا 12 ماه مخصوص فارغ التحصیلان دکتری و دانشجویان دکتری)
- بورسهای زبان و فرهنگ ترکی (برای محققین، دیپلماتها و کسانی که قصد یادگیری فرهنگ و زبان ترکی دارند و از طرف سفارت معرفی میشوند).
- بورسهایی که با همکاری نهادهای بینالمللی برای افراد خاص در نظر گرفته میشوند. مثل بورسهای تحت حمایت سازمان ملل، بورسهایی برای حمایت از دانشجویان یمنی و سوری.
نکته قابل توجه آنکه دانشگاههایی که شهریه دریافت میکنند، با توجه به سابقه تحصیلی و نمرات آزمونهای بینالمللی دانشجویان، بهصورت داخلی میتوانند، برای بخشی از شهریه دانشجویان را بورسیه نمایند.